Åpningsseremonien 2018

SL BC sin første dag ble toppet av den offisielle åpningsseremonien på festplassen torsdag kveld. Her hadde både store og små samlet seg foran scenen i påvente av seremonien. Vi ble servert taler og underholdning, mens mørket sakte men sikkert la seg over byen. Det ble gitt ut fakler til publikum, og skjæret fra flammene danset i den lune vinden som snek seg gjennom folkemengden. På scenen fikk vi møte leder av SL BC, Vilde Thorud, som ønsket alle velkommen til stor jubel. Hun ønsket alle deltakerne masse lykke til i konkurransene, før hun ga stafettpinnen videre til Stian Madsen, markedssjef i DNB. Dansegruppen fra BSI tok seg turen opp på scenen og svingte seg rundt til energiske toner, før Ingrid Døssland senere i programmet ga frysninger til publikum med sin vakre sangstemme.


z_t2LWuVXe3tVTPx31614ZAbGvjdVIDj987e-ZSceJw6kmjBwj6JIpM8L9naDuK5X00q7-UnQCDylvNiemV_wuNDnMrY3dyvVZD4wFAMlSFlhkjkDO0K0cKQig1_lwjpTNth3Tuu

Foto: Simone Galbusera, SLBC Foto

Marius André Thoresen på 20 tok seg turen til festplassen for å få med seg seremonien. Han syntes det var en veldig koselig og intim stemning over hele plassen, og sammen betraktet vi den blå himmelen i kombinasjon med de varme lysene fra scenen. Toppet med fakler var stemningen helt magisk, mente Marius.

0y23NHoAgq8vk5g1YZKnQj_k29Bf5Ug-RVxwSDhG3HhXmk4JzJkgKraxGoUgW_2sqfeCRqX8SC4nOYdzGDiguSd-iHwngpBjwrakZTqFHPSM1thoDcsyGDIaNyY4CuLEKcSEFYpd

Foto: Henrique Amorim, SLBC Foto

Rune Tryti på 20 var funksjonær for gruppen Åpningsseremoni, og sto støtt på sin plass der han passet på publikum og faklene. Da vinden tok seg opp i begynnelsen av arrangementet var det en noe krevende situasjon å holde styr på alle flammene, men etter at vinden roet seg ned, forsvant stresset, og Rune kunne endelig nyte seremonien.

På scenen ankom maskoten til SL BC, Bjørn-Christian. Med sine store labber strakk han seg opp og tente den hellige BC-ilden. Flammen brant umiddelbart med en sterk intensitet, og publikum jublet.

tUVDCVEFy79HKQYXG21zCafJ3nsX1GnEh7QaGqFA7JlGZ8dPPSWCqm8nKFSdyMP__rPRtT8sBpr5IEZwoiOrtXE8cJXUSEfdGZ0JN9R7RIo8DKB4FXQq9qFbTxhNuabnRdKl8MaA

Foto: Henrique Amorim, SLBC Foto

Høydepunktet for åpningsseremonien kom derimot helt avslutningsvis. Det berømte fyrverkeriet. Plutselig beveget hele folkemassen seg bortover plassen som en bølge på vandring, på leting etter det beste stedet å slå seg ned. Kanten av Lille Lungegårdsvann var snart fylt opp, og folk kjempet om den beste utsikten ut over vannet. Plassen ble helt mørklagt, og alle fakler ble lagt bort. I mørket begynte musikken som en kriblende intensitet, og spenningen var til å ta og føle på. Publikum sto helt stille med mobilene parat, og da musikken nådde sitt høydepunkt ble det introduserende lysshowet erstattet av et fargesprakende fyrverkeri. På himmelen ble det fremført en imponerende koreografi i rytme til musikkens intense toner, og publikum var trollbundet mens SL BC sine farger lyste opp vannet.

27dRWE4CnTolE-qLTz-rcl3Fs_U-YNmuhTcXRVdjJavTLuFbIHQaiXwrERn7OrHqLumLzqWzvRwZlyZn3bQDy15XhMTSsm0TKSTSwBK3A770kZ27lIdFKrfXA3GLdybSptmYRs7N

Foto: Alice de Séjournet, SLBC Foto

Inger Olsen, Ida Stankel, Hilde Hovel og Maren Nystum var imponert over kveldens show, og var skjønt enige i at det var verdt å ta turen innom Festplassen. De syntes det var gøy at det var blitt lagt ned så mye energi i arrangementet. Forventningene til Maria Hanstein og Mari Gunnhildstad ble også møtt i kveldens seremoni, og de to jentene var enige i at fyrverkeriet var høydepunktet.

Forsidebilde: Francesco Spolaor