Bordtennis

Vi har i dag tatt turen innom Haukelandshallen for å sjekke stemningen på dag 2 under SLBC18. En av de store begivenhetene som tok sted her i dag var finalen i bordtennis. Vi har hooket tak i noen deltakere for å høre hva de synes om dagen og SLBC så langt.

Først ut snakker vi med et par gutter fra NTNUI, Arild på 24 og Benjamin på 23. Guttene begynner med å fortelle oss at de er veldig fornøyde med arrangementet så langt. Det ser ut til at alle koser seg og det er utrolig gøy. Selv er de også veldig fornøyde med egen plassering. De skal nemlig konkurrere mot hverandre i finalen på herresiden.

Benjamin forteller at de har lagt ned en god del innsats for å komme seg til der de er i dag. Han begynte å spille bordtennis da han var 13 år og har drevet litt av og på med dette i hele 10 år. Arild skyter inn at han også begynte da han var 13 år, men tok en liten pause da han gikk på videregående. Han begynte derimot på igjen etter at han startet på universitetet.

jYCXLkarvx2kcG9w881Ts9MJZg0Xa5FCAFhjJrTV0HOzdu5kJiXqZfz1LMd11ouBej9AqgobcRYousp8TsVOcM9GbW1PvgTI-MKEPSlxjF1dgIwZstSyojvVkxz6QRJTw9ZvB8tT

Guttene forteller oss at de i hovedsak er med på SLBC for å kvalifisere seg til den Europeiske turneringen. Arild var også med i 2016, da NTNU tok både 1., 2. og 3. plass, men i år må de nøye seg med 1. og 2. plass. Han sier at han synes det er ekstra gøy med slike store arrangementer, da det er så mange studenter som deltar i mange ulike idretter.

Når det kommer til selve konkurransen forteller guttene at det er et relativt varierende nivå. De sier at det er en god del veldig flinke utøvere, men at bordtennis er en lavterskel sport, der mange studentlag og nybegynnere også deltar uten problem. Benjamin mener at det er akkurat denne dynamikken som gjør sporten ekstra interessant.

På spørsmål om bordtennis er noe de vil anbefale til flere er begge enige om at dette er noe alle burde prøve. De sier at det at universitetsmiljøene er begynt å få øynene opp for bordtennis, noe som er positivt for sporten som helhet. Arild forteller at alder heller ikke er noen hindring for å delta. I bordtennismiljøet finner en deltakere i alderssjiktet fra 5 til hele 90 år. Han trekker også frem at norgesmesteren på kvinnefronten er med å deltar under årets SLBC, noe som understreker poenget om at alle kan delta i en turnering i bordtennis.

Vi har også snakket med Martine på 23 som studerer i Trondheim, Iris, 23 og Karoline på 23 som begge studerer i Bergen. Jentene fra Bergen er selv funksjonærer og var med i seksjonen Rekruttering. Martine skyter her inn at hun faktisk var en av de de var med på å rekruttere.

-phbpV-xJvCEMDCuokPLG4M2JsdasCue9c1TlNuX2U-um8Ko4PiFzVOK_Iatin9P0yIeIzCcBUhL71dsF0gGLJBcV_RIcj7RdRPIqUny67SIUNsHUk1Ixvyz7blFIB-KbASnSEhw

Det er første gang jentene er med å konkurrerer i bordtennis. For Martine har debuten derimot vært veldig positiv, da hun har kommet seg helt til bronsefinalen. Like bra gikk det ikke for Bergensjentene som, i motsetning til gutta fra NTNUI, skulle spille om sisteplassen i turneringen. Men plassering er ikke alt og SLBC handler om mye mer. Jentene smiler og sier de tar lett på det. Mange av konkurrentene driver aktivt med bordtennis og spiller derfor på et litt annet nivå. De forteller at de gleder seg til de sosiale eventene og har planer om å dra på banketten på lørdag sammen med venner.