Buldring

Blant de mange forskjellige idrettene i årets Studentlekene Bergen Challenge, finner vi buldring. Johan Fredrik Agerup (22) oppsummerer sporten som “klatring uten tau, i vegger på rundt fire meter”. Sammen med syv andre, stiller han i konkurransen, senere vunnet av Håkon Nordstrøm (22). De får fire minutter om gangen på å prøve seg på forskjellige traseer, imens de andre spent venter bak et teppe. Vi har hørt litt om hvordan opplegget har vært for dem.

ifCYS-QOBS8VL-QCPecFiWRkPlnuG7NLSv--HEj8BfhwWIE7VuC7RtNZMWhwFnTnZR3mJJmIPcuVM1Mf_S81xmuGAaVD6cuIYAiGEBrKIkTy1cz0P4eE_g3v2tYGl3SSENLHa24v

Alle utøverene

Johan Fredrik ble med i årets konkurranse da en god venn av ham selv skulle. Vennen kan vi røpe var Torgeir Sandnes Laurvik (22), som også stakk av med andreplassen. Videre, forteller han at han har en del kompiser i Bergen, som det ville vært koselig å besøke.

CBdYaoms1IMGH62IHHmsx9aUGeY43EgOebDHkLYA2vmnvdxk-JV0ObVb-FRciE2VHL6RXxAGv8VJKE7NhZ9cBLmXr04l9TxardjAllS5TSIvX9nru6Fa4x7v1V3W1vze6fw5nUZiJohan Fredrik

Selv, begynte han å klatre for et år siden, da han startet på NTNU. Han beskriver det som et spørsmål om tid, da klatring var noe han alltid hadde hatt lyst til å prøve. Her stiller han likevel med for gøy og beskriver stemningen som rolig, samtidig som han sier det blir veldig sosialt når de er såpass få og dermed får pratet med alle.

Videre har han planer om å delta banketten og ved spørsmål om det, kommer det også frem at han vurderer å bli med igjen på neste SLBC.

Vi prater også med Håkon, som også er her for første gang og deltar for Haugesund Studentidrettslag. Selv, har han vært med på mange konkurranser tidligere - alt fra NM til konkurranser på sten. Sistnevnte beskriver han som en syrefest, da man får seks timer å buldre mest mulig på. Når det er sagt, nevnes favoritten å skulle være jam sessions. På disse konkurransene, får man rundt to og en halv time totalt hvor man kan klatre litt friere mellom de forskjellige veggen, men forklarer at disse er avhengige av flere deltakere. Gitt antallet her, mener Håkon at han ville organisert det likt om han skulle gjort det selv, og sier seg også fornøyd med det.

oNqU3G4q4iLdk6u62R7N0UyjukbwHAz4L18gOlVZ7xAfwv2zYWwah0NiALLw734egzB9eK0zKrR67cL5pTsODXYmNAId9jagpn5vv84N5JUk60f0bhUVRRK4D_aicB3srMxvYVEt

Håkon

Vi lurer på om det er høy terskel for å starte med bulder og melde seg på en slik konkurranse. Håkon står for at det nok er en fordel å ha drevet litt med det før, men anbefaler alle til å prøve seg i hallen. Her mener han at “folk har lyst til å hjelpe deg og tar deg godt i mot”.

Håkon gleder seg til banketten og stiller med høye forhåpninger. Forbi det forteller han at det er travelt for ham når han er på besøk i egen hjemby, men at han definitivt hadde gått på revyen ellers.

yvzEadtTdk-_dLb8MfxE7xkesoPbKMajX78tB1y0lqw-HHZNtYopusS4m_Fmk1eK-3zwz2MouY0uUyhhDgMJNNyF6eQ96NHAKJgE-H6jCErvmRF-PjhwhX967L1nEGZETwIAqzZL

Her med Håkon i veggen, og Johan Fredrik til høyre. (Foto: Martine Bergestig Nesøen)