CrossFit

Crossfit har i det siste blitt veldig populært. Vi tok derfor turen til CrossFit Åsane for å prøve å kanskje lære litt mer om sporten, samt snakke med et par utøvere.

Etter å ha observert et intenst heat på hele 30 minutter klarte vi å hooke tak i to slitne deltakere. Vi har snakket med Mikal Grønhaug Isaksen (24) og Ida Børve (24). Begge går på jussen i Bergen og deltok sammen under lagnavnet Team Jussfit.  

Ida forklarer oss at crossfit baserer seg på funksjonelle øvelser som kan gjennomføres med høy intensitet. Selv har de vært gjennom mange forskjellige øvelser de siste dagene.  De fikk ikke vite hvilke øvelser de skulle konkurrere i på forhånd, men har vært gjennom alt fra gymnastics, cardio, til olympiske løft og styrkeløft. Selve konkurransen var fordelt utover to dager. På torsdag gjennomføre de tre heat og i dag avholdes de to siste.

På spørsmål om hva som går gjennom hodet når man gjennomfører en slik økt svarer Ida at en bare må glemme at en er sliten og at det gjør vondt. Man må bare pushe gjennom, for man vet at man blir ferdig på et tidspunkt. Mikal skyter her inn at en er nødt å stykke det opp og tenke at det er fem reps igjen. Rett og slett bare sette seg veldig kortsiktige mål.

Duoen forteller at de ikke bare har vært med på Crossfit i løpet av SLBC. Ida har også deltatt på roing og mener det generelle opplegget virker veldig bra. Hun ler og sier at det har vært tre veldig intense dager. Mikal har derimot vært ambassadør for jussen, og har derfor også vært med på en del planlegging i forkant.

ourEkXCQYofQ4NTUYQfWn2ekkemFTapx8_sV7OD29QXaynv2jH4E7X9occkde8QpOUFeEpKHbh477AEdKQ5fYVSc_KpiARuBJw-NdvfvmA6w0nrbzJBvLLkzsj6sVzp0tY4ON9w0

Mikal driver egentlig ikke med crossfit, men ettersom Idas egentlige partner ikke kunne stille tok han utfordringen og stilte opp. Selv har Ida drevet med crossfit i rundt 2 år. På spørsmål om hva som fikk henne til å starte med crossfit forteller hun at hun var lei av å trene alene på et vanlig treningssenter. Hun følte at hun manglet fremgang og bare trente de samme øvelsene hver gang.  Derfor meldte hun seg på et nybegynnerkurs. Her møtte hun nye venner og fikk muligheten til å oppleve det helt unike og sammensveisede miljøet innenfor crossfit. Ida forteller at det som er i fokus er at selv om det kanskje er tungt å kjipt, føler en at en har fått til noe. Mestringsfølelse er en veldig stor del av det. Vi spør Mikal om crossfit er noe han kunne tenke seg å fortsette med. Her svarer han at han allerede driver med roing og styrketrening, men at crossfit absolutt ga mersmak. Avslutningsvis forteller de at de ser frem til å kunne nyte banketten i kveld etter noen intense dager med både roing og crossfit.


Foto: Francesco Cilia