Futsal

Vi har vært på Haukelandshallen i dag og fått intervjuet futsalspillere. Futsal er en av grenene med flest påmeldte under SLBC og var i dag også med på å fylle hallen med spreke spillere fra nært og fjernt. Kampene går over flere dager, og vi har snakket med to av lagene som stiller for Haugesund Studentidrettslag (HSI).

lGCB64KIHXnds3TtO0Qi1DJMvdfbLx9ycdp4gO7d1CSAi_PKPXW43M94QI4h3H6gjhGnBPD3NR6v3xOzSbXqYRjT1t3Ub9bayQ8pdhBunfUFzV5vjiSFMBSf0P2j6RtlfVcgybdv

I første omgang, prater vi med Ådne (21), Andreas (22) og Anas (21), fra herrelaget. De forteller oss at de spiller tilbake i Haugesund, hvor det også er damer med. Der meddeler Anas at de spiller i serien, i bedriftsfotball. Selv har de ikke vært med i SLBC før, men det er ikke første gang HSI stiller. Andreas forteller at de synes opplegget er bra, tross litt rot med kampene den første dagen. De utbretter om forskjellige nivåer og forteller om verdige konkurrenter. Slik det ligger an nå, forteller Ådne at det blir en kamp til senere på dagen. Andreas sier videre at det er gøy å spille, men at de ikke sikter seg inn mot noen stor seier.

Likevel innrømmer de å være her mest for det sosiale. For en spredt gjeng, fungerer arrangementet også veldig bra for å samles, mener Andreas. Foreløpig har de rukket innom åpningsseremonien, og i kveld skal de på revyen, etter en felles middag med laget. Ved spørsmål om de skal på banketten, lyder det fra Anas: “Ja, alle mann, som et lag!”.

WyD1FFPWD4NiOFmEef0uD2dzk5m2KYJaRTaCC1U-fsP08sVI6XtAf6u8ByMFCnLO4iOnx6sdHMdlLPw8mMOKpqXiryiSR-jIwE89kCn7tDPU5nK4sKIUeS4Gi7AEjYmDtFEIwKe-

Videre snakker vi med Guro (21), Siri (20), Vilde (20), Helene (21), Miriam (22) og Anne Louise (21). De forteller oss at det er første gang de spiller sammen, da de til vanlig også spiller med herrene i Haugesund. Med unntak av tre på laget, har de ikke spilt profesjonelt før og spiller da i utgangspunktet bare for gøy. Opplegget sier de seg veldig fornøyde med, og forteller at det var godt lagt opp slik at det ble lett å finne frem. De har fått spille mange kamper, og hva prestasjon gjelder, innrømmer Anne Louise at de så for seg å tape med ti mål, og dermed sier seg godt fornøyde med 0-1-tap.

Når det er sagt, insisterer de på at de nok er med mest for det sosiale. De fikk med seg åpningsseremonien og setter straks kursen mot sportsrevyen. På lørdagen tenker de seg på både bankett og silent disco. De er alle enige om at SLBC samler gruppen. Leende insisterer de på at de gjerne skulle deltatt igjen neste gang, om de bare fortsatt ville vært studenter da.

Forsidebilde: Ingrid Hansen