Kanonball, damer

Fredag morgen skulle ballene fly og stemmebåndene svi i idrettshallen på Amalie Skram vgs.

Da klokka slår ni spurtes det etter dagens første baller på midtbanen. Den nostalgiske sporten vi alle kjenner fra gymtimene på barneskolen ser ut til å engasjere både innebandy-, kanonball-, og håndballag. Noen er mer seriøse enn andre. Enkelte av lagene har kamprop og ser ut til å ha en klar taktikk i det dommeren roper 3-2-1 dodge! Andre sitter på benken og nyter en kopp kaffe helt frem til kampstart.

nu8u9PrA5JCJ5b6vpSQmxSptA-i-gpovWhBgzQBOLUa06_QF-83SgU_29VKxcUdB8L0hHcnnUC0DS1URXUNoXK20SMgaXyGt9TBYhEpQrg05kppCIrynKJCzca9ImadsOdpCF6Oi

Det er likevel ingenting å si på verken lagånd, stemning eller fairplay. I så godt som alle tilfellene, går spillerne ut av banen uten diskusjon, og med et smil om munnen, klar til å heie frem lagkameratene fra sidelinjen.

Baneskift og oppmøte til rett tid går som smurt hele dagen, og funksjonærene skal ha ros for punktlighet og stålkontroll.

w460zuL4Oi97qtKGHAcBPcsVLvJ-M0dWLsfRSw2_5b8Tn4pGVPZ-2smtKft9pJ3sfpbSenwV0u3WIsoBIjx38k-dQOzdt4eLSyJlqDP5SxLOPs9nNs2PfjQZGDU3R8A09soUIUOn

På vei ut spør et av de utslåtte lagene om de har kommet videre. Da dommeren svarer at de dessverre ikke gikk videre, tar jentene det med knusende ro, og hevder at det ikke er noe problem. – Vi skal uansett vinne banketten på lørdag, smiler de.

Alle de ni påmeldte lagene til kanonball damer viste et formidabelt pågangsmot og en enorm innsats. Videre til sluttspillet i morgen, lørdag, ble NHHI håndball, Hotdodgers (NHHI), Underdodge (NHHI) og Galliano (NHHI).

Foto: Kristian Sweeney