Singel? - Vi har sporten for deg!

Spiller du ikke på et lag og tenker at Studentlekene Bergen Challenge ikke er noe for deg? Frykt ikke, det finnes mange sporter hvor du ikke trenger et lag, og du blir kjent med andre studenter som også spiller singel. Det finnes ikke et bedre sted å få nye venner enn en idrettsfestival fullstappet av mennesker som du deler samme lidenskap for idrett med!

Det mangler ikke på valgmuligheter av sporter, så her er det bare å finne det som interesserer deg mest. Er det løpeskoene du helst tar på? Eller trives du best med en rekkert i hånden? Vi har begge deler! Kanskje det blir du som tar seieren under motbakkeløpet, eller kanskje det er bordtennis du utmerker deg i? For ikke å snakke om at du også kan velge å stille individuelt i alt fra squash, badminton, orientering, klatring, crossfit, svømming, dødsing, sjakk, fekting, friidrett, stup, romaskin og tennis.

Nå gjelder det bare å velge. Men kanskje du trenger litt mer informasjon om disse singel-mulighetene? Fortvil ikke, for her kommer et lite overblikk.

Squash spilles vanligvis én mot én, og man spiller innendørs på en bane med fire vegger. Dette regnes som en fysisk krevende sport, men det merker man så vidt under all moroa med spillet. Kanskje du har noen egenskaper som holder på å ruste, eller kanskje du ofte velger squash som dagens treningsøkt? Vi har rom for alle nivåer, og læringskurven er bratt! Dette er i tillegg en sosial singel-sport, hvor du garantert blir kjent med dine motspillere.

dTJXU3F0n6ATdfpXIQDOP1M27TY_Q5RbkhPkLCQVjBiPnsWuGw7llAUmWxkRojL3MUUlg29J9wSMpy4i7gE48sUzFp7NZ8zcrVnCfo2bL5SGCnAS9bJ7smTqFi5CsNkZffz9Zwrw

Om du er glad i nettopp motspillere vil også bordtennis og badminton være ypperlige valg. Bordtennis er en av verdens mest populære sporter, og er en racketsport hvor to spillere spiller mot hverandre. Her finnes det en klasse både for menn og kvinner, og bordtennis er faktisk den nest største individuelle idrettsgrenen på verdensbasis!

Dersom du liker å løpe bør du absolutt prøve deg på orientering eller motbakkeløp. Orientering går ut på å ta seg raskest mulig gjennom en løype i et bestemt terreng, ved hjelp av kart, kompass og naturobservasjoner. Motbakkeløp er en idrett hvor utøverne løper i bratt og gjerne ulendt terreng. Løp i fjell og bakker er attpåtil en gammel tradisjon. Bergen med sine vakre fjell er en perfekt destinasjon for deg og dine løpesko, og på slutten av løpet møter du mange slitne, men pratsomme sjeler. Det finnes ikke noe vakrere enn å stifte bekjentskap på toppen av byfjellene.

Men det er kanskje ikke selve idretten du lurer på. Å delta singel kan virke vanskelig med tanke på det sosiale som følger med, og da særlig banketten som arrangeres på kvelden. Her er det dog heller ingenting å uroe seg over! Maria Kaminski har tidligere deltatt i fekting under SLBC, og roser deltakernes initiativ til å bli kjent med hverandre. «Til tross for at vi kjemper på banen og fekting er en kampsport, så har vi det veldig gøy sammen og forenes over vår felles idrettsinteresse.» Maria forteller at deltakerne sammen arrangerte vors før banketten, og at alle var veldig åpne for å bli kjent. Dette gjelder ikke bare fekting, og det er mange av deltakerne i singel-idrettene som drar sammen på banketten.

Du har altså ingenting å frykte dersom du velger å stille singel under SLBC 18, og du forlater garantert Studentlekene med flere bekjentskaper og venner enn da du kom. Finn den idretten som passer deg best, og delta!