Sjakk

I dag ble finalen i studentcupen i sjakk avholdt på NHH. Da vi ankom auditorium 11 var det helt stille. Alle i rommet sto samlet rundt et enkelt sjakkbrett der en intens duell mellom de siste spillerne foregikk.

RcpGk-JBDEuUE_YWpPbVBgAUj-LUpgfIPqRzi-hl0TeFGkKLKLTRZixJL2WZwiNI7g_ne1LYwhGTod4RM11ttlpTXSOI8cRYYnRITVgbJTdrtxivER5vX6oDn3SDSqyHycYPDRme

For å få et litt bedre innblikk i cupen, slo vi av en prat med funksjonær Kristian Hjelm-Hansen. Han har selv spilt en del sjakk og forklarer oss at han tenkte det ville være gøy å bidra. Vi får vite at sjakkcupen under SLBC er en lavterskel sport hvor man i turneringer blir matchet godt med jevne spillere. Kristian anbefaler derfor flere sjakkinteresserte til å stille neste gang.

På spørsmål om hvordan konkurransen har gått så langt svarer han med et smil at farene for skader er relativt små og at dagen har gått veldig fint. Han forteller derimot at det kanskje var litt få påmeldte, og at de dessverre gikk fra å skulle arrangere et studentmesterskap til en student-cup. Dette har heldigvis ikke påvirket stemningen og det virker som at folk har kost seg.

7yL8_tci_oPkc1jdgL5SYbKrzn501ePG_qiaPegSIzT8zi7DIlImpEbtUAbGTeH1COE9UJ8TuLqZE0Ee2KU4meeV394dK6VLQ7gD58yfJUXphbLP6mAwRu4a_q8DSZPUfeWerQf6

Vi får tak i Øyvind på 22 år, en av 60-70 som har tatt seg turen til SLBC i denne omgang, for å representere Volda Studentidrettslag (VSI). Vi møter ham etter tredje av femte kamp. Foreløpig synes han “det har vært kjempekjekt”. Samtidig er han veldig fornøyd med at de har fått til selv om det er færre påmeldte enn planlagt.

Han forteller at man møter et bredt spekter, hvor noen har spilt i klubber og i turneringer før, mens andre, som han selv, spiller mest for å ha det gøy. Når vi snakker med ham har han foreløpig vunnet en kamp og påpeker at nok synes han har gjort noen feil for mye, men stiller seg positiv til de neste kampene. Han forklarer oss også litt mer om oppsettet rundt kampene og erkjenner at man kjenner på presset når tiden begynner å løpe ut.

Sjakk-cupen går kun over en dag, de andre har Øyvind fått brukt på å få med seg andre sporter og “kjempeflinke deltagere!”. Etter dagens siste kamp er han klar på at “ja, man må jo på banketten”, denne gledes det til.

Foto: Marie Guss