Sport + Revy = Sant

Vi har vært i kontakt med revysjef Sverre Skjauff og assisterende revysjef Hans Oscar Morstad for å få et lite innblikk i denne høstens revy over alle revyer, nemlig sportsrevyen under SL BC. I følge disse to gutta har vi mye å glede oss til!

Først og fremst, hvem er dere?
«Jeg er revysjef, altså kunstnerisk produksjonsansvarlig for denne gruppa», begynner Sverre. I revygruppen er de 13-14 stk, i tillegg til at de også har medhjelpere i gruppen Afterparty, som skal arrangere etterfesten som holdes i kjelleren på NHH etter revyen. Idémyldring til revyen begynte allerede i mars, så snart UKEN18 var ferdig, mens øvinger har de begynt med nå i høst. «Alle er aktører, alle er skrivere og alle er litt kostyme, ja alle gjør egentlig alt», fortsetter Sverre. Dette er med andre ord en sammensveiset gjeng som gjør sitt ytterste for å få revyen på beina.

Hans Oscar ble ansatt rett etter påskeferien, og fungerer som en fungerende revysjef/ alt-mulig-mann. «Jeg har en del erfaring fra revy fra videregående, og var aktiv i barne- og ungdomsårene, så jeg er glad i å stå på scenen. Så det er også noe av det jeg skal gjøre», forteller Hans Oscar.

w3vxfsRqe850qpldU3IYz3UE8fWZDRaWzqqnvOdKdypzMlj6fb6I9IALbNjW4qfISnyT_QaBLkCGimAY6IK29pcqs1iwrGfXmo4Lu9W4T_Rj7JSVr6jAWPPyNa6P4CvMkwtb12lt

Vil dere fortelle litt om hva sportsrevyen er for noe?
«Tidligere i både SL BC 14 og 16 har det vært Aulashow SL BC, og vi tenkte at vi skulle re-invente oss selv», sier Sverre. «Det var en som het Arne som kom opp med navnet sportsrevyen, og det er jo gøy da, for det er et ordspill». Sverre forteller at man har en tekstbank fra tidligere år, og at det er mye store felles-låter på agendaen. Hovedsakelig er det sportsrelatert humor vi blir servert, men også generelle ting som er morsomme i samfunnet. Hans Oscar ønsker å få revyen litt mer inn i konseptet SL BC. «I stedet for at det bare er et show, så er det en kulturell sportsoppvisning».

Hvorfor mener dere at sportsrevyen er viktig under SL BC?
Sverre trekker fram at dette er en idrett- og kulturfestival, og Hans Oscar synes det er stas at deltakerne får komme på NHH og at vi får vise fram skolen vår. «Vise fram aulaen, og at skolen tilbyr noe annet enn kun keege idrettslag», lyder det fra Hans Oscar. Sverre påpeker at dette er det eneste arrangementet som foregår på NHH for deltakerne. Han legger også vekt på at vi er stolte av både aulaen og kjelleren, og synes kjelleren i stor grad definerer NHH-miljøet. «Den gjør oss unike sammenlignet med andre».

Hva er planen for å overgå SL BC 16’s revy?
«Vi har forhåpninger om at det skal være litt mer humor involvert», begynner Hans Oscar. «Litt mer tekstbasert humor, og ikke bare sang og dans». Sverre forteller oss at det de siste årene har vært høy faktor av aulashow-stemning, noe som for en NHH-student er synonymt med fylla-stemning. I år er forestillingene én time senere enn de vanligvis har vært, og Sverre mener at det handler om hvordan man skal greie å holde oppmerksomheten til folk samtidig som man skal klare å gjennomføre det man har laget. «Dette er mer en revy enn et show» bekrefter Hans Oscar. «Litt mer klassisk revy enn aulashow – i hvert fall med tanke på hva NHH-studenter er kjent med», sier Sverre.

Hva gjør at dere skiller dere ut?
«Det er konseptet», konstaterer Sverre. «Det er mer gjennomførbart, og det er en slags rød tråd gjennom hele i stedet for at det bare er et aulashow». Nå er det bare ni dager igjen til showet, og gutta er svært spente på om de klarer å oppnå det de prøver på.

Hva kan vi glede oss mest til?
«Akrobatikk fra ikke-atletiske aktører», sier Hans Oscar. Sverre nevner også et unevnt heiagjenglag fra NHH, og Hans Oscar hinter om en rekreasjon av gamle High-School-klassikere. «Mye fellessanger!» sier Sverre. Det forventes med andre ord at publikum skal synge med. «Og skamløs underholdning», lover Sverre.

Hva gleder dere dere mest til?
«Få ferdig produktet», sier Sverre. «Nå har det vært mye ideer og litt øvinger her og der, og det er morsomt å se hvordan det blir til slutt og hvordan publikum reagerer». «Jeg gleder meg til å stå på scenen jeg», sier Hans Oscar. «Vi har et veldig vennlig publikum, da det ofte er lett å tilfredsstille, så det er morsomt å stå på scenen og enten tro du er flink eller være flink».

Hvordan burde vi som publikum forberede oss? Noen tips?
«Kjøp billett!» utbryter begge i kor. Dette er definitivt det viktigste. I tillegg mener Sverre at det er lurt å begynne og øve på SL BC-sangen. «Allsangene kjenner dere garantert til, og teksten kommer opp på scenen», sier Hans Oscar for å berolige dem som er mindre glad i allsang. Sverre anbefaler å komme sammen med en vennegjeng, og ta en pils eller to først, da dette er god oppvarming til kjellerfesten etter sportsrevyen. På spørsmål om hvorfor kjellerfesten anbefales svarer Hans Oscar at «du får et nytt syn på hva det vil si å være på hjemmefest». «Det er jo Bergens nest største utested, som alle så kleint sier», legger Sverre til. Begge to synes det er gøy med temabarene, og mener at kjelleren er en del av NHH-sjelen. «Det er NHH sin lille versjon av Samfunnet i Trondheim», mener Sverre.

Har dere noe dere vil få sagt til publikum?
«Mindre sensur, mer kultur», lyder det fra gutta. Dette er det hellige mottoet for SL BC sin kulturseksjon. «Det som gjør oss forskjellig fra alle andre sportsleker/studenterleker er at man har så sykt mye kulturarrangementer som er veldig godt gjennomarbeidet» sier Sverre. «Man har en bankett i Grieghallen, en åpningsseremoni med fyrverkeri og en egen revy». Til slutt legger Sverre ydmykt til at han tror «vi er Norges kanskje aller viktigste revy om idrett i høst».