Squash

Det er tredje dag av SL BC, og vi har tatt turen innom squash. Utenfor Lehmkuhl sine squash-haller sitter deltakerne klare, og grugleder seg til det er deres tur til å spille. Først ut er guttene, og vi tar en prat med Sølvi Røssun på 22 fra BSI Squash mens vi ser på lagkameraten Anders Vågene på 25 spille. De er 5 stk fra BSI Squash som har meldt seg på SL BC, tre jenter og to gutter. De er alle kommet videre til dagens kamper, og gleder seg masse til å se hvordan det går i løpet av dagen. Ettersom det er mange flere gutter enn jenter påmeldt til sporten, har kampene bestått av blandede kjønn. Dette har vært mye tøffere for jentene, da guttene ofte har mer kraft i slagene sine. Sølvi forteller at det er mange gode spillere som er påmeldt, og noen av deltakerne har spilt i mange år. Sølvi har spilt i tre år, og lærte det meste da hun studerte i England. BSI Squash har kun hatt kamper fredag og lørdag, og skal på banketten nå i kveld.

AykIoIW_Xiq7kXkQVcM8IJ1P9U5CaabMtbTyof6cpkpujknD9RCwyKlIESua08Fmb_jX3EXWi2E2xVXR-rFzXSzrmuuN4t1PFMXe6NJkvdFRXfSkKC9a7Malkdy9IbuPsqdr1Ze8

Anders Vågane begynte først å spille for BSI Squash nå i januar, men har spilt litt med kompiser de siste 3-4 årene. Anders synes også at konkurransen er tøff, og at deltakerne er på svært forskjellige nivåer. Han har spilt fire kamper til nå, og har ikke fått resultatet for om han kommer videre enda.

Wit6OFQC2WL8PZYDU6gmvPOK11UzjrgO3xh9EwFrWLpj4kygOJeG_pnAW0fR6-yaChNLzkK1qSQrVjlzOUhuTHdUjSQmbneU2ia99JfAdqD6WuLjodureQYTUFOzT--g3Iuc1DLI

Lars Føleide på 38 kommer fra NTNUI Squash, og har spilt squash siden 2005. Dette er en av deltakerne med mest erfaring, men han forteller at det tok litt tid før han fikk øynene opp for sporten. Lars forteller oss at dette delvis skyldes at han er fra bygden, og at det i ungdomsårene mest gikk i fotball. Det var ikke før han flyttet til Tyskland at han møtte squash for første gang, og det var kjærlighet ved første blikk. I Trondheim har NTNUI Squash treninger alle dager i uken unntatt lørdag, og Lars er veldig glad i laget sin sportsånd. Her i Bergen er det 3 stk fra laget som har tatt seg turen til studentlekene. Gjengen har deltatt på alt det sosiale som har blitt arrangert, og de gleder seg til banketten i kveld.

Flere jenter har kommet for å få med seg guttenes kamper, deriblant Ragnhild Nervold på 23 fra NHHI Squashjentene. Hun har spilt squash i litt over 2 år, og var med på å starte Squashjentene da hun begynte på NHH. Dette er første gang laget deltar på studentlekene, og det er 3 stk som spiller. De skal være med på banketten i kveld, og synes hele opplegget er godt planlagt og gjennomført. Jentene har fått mersmak på flere studentleker i årene fremover.

Foto: Marie Guss