Svømmestevne

Konkurransen gikk av stabelen i AdO Arena i dag morges, fra klokken 07.00 til 12.00. Vi grep tak i noen av deltakerne etter at konkurransen var over, for å høre hvordan det hadde gått inne i hallen.

Først ute var Ida Cathrine Karlsen og Alycia Klein. Begge to kommer fra NTNUI Svømming i Trondheim. Ida er 23 år gammel, har tidligere drevet med svømming, men det er en stund siden siste konkurranse som fant sted da hun gikk på videregående. I dag konkurrerte hun i 50m medley, men forteller at favoritten er 200m medley. Alycia skyter inn at hun også er stor fan av 200m medley. Hun er 22 år gammel, og kommer opprinnelig fra Frankrike, men studerer for øyeblikket i Trondheim.

De to jentene reiser med en gruppe på 20 stk, som alle har kommet til Bergen for å delta på SL Bergen Challenge. Jentene syntes konkurransen i dag var gøy, og Alycia tok sølv på 50m butterfly, men konkurrerte også i 6*50m freestyle. På spørsmål om stevnet levde opp til forventningene deres, svarer jentene at selve konkurransen var litt for kort, og de skulle ønske at det hadde vart litt lengre. Samtidig synes de stemningen i hallen var svært god, og alle heiet hverandre frem. Laget fra NTNUI Svømming gleder seg til Åpningsshowet i kveld, og ser frem til banketten på lørdag.

4J0VTh7t6qvuXEc-KOdGbSG_-dSQ8s71j_0vWqrbpsPw-8jG0yiVobe9fZkBj9TM7Wv_dosEfBHc4r2JmGmzsskgDq7yEiglZzJA8h2-HnP3--JV5OlcdoSrHfpEWt7aMb6toOUT

Vi huket også tak i to jenter fra BSI Svømming. Her har vi snakket med Oda Gjerde på 22 år og Mathilde Sættnes på 20 år, som begge to kommer fra Bergen. Jentene synes stemningen i hallen var god, men følte at konkurransen kanskje ble litt vel rushet. De som deltok på flere distanser hadde svært lite tid mellom de ulike heatene. Til tross for dette var de fornøyd med opplegget, og sier stevnet sto til forventningene.

Begge jentene deltok på mix-stafetten. Individuelt svømte Oda 100m og 50m bryst, samt  50m fri. Mathilde var med på 50m fly, 50m fri og 100m fri. De var fornøyd med BSI sin innsats, og står igjen med noen medaljer etter stevnet. Fra BSI Svømming er de totalt en gruppe på 9 stk som har meldt seg på SL Bergen Challenge, som alle tenker seg på revyen på fredag og banketten på lørdag. Dette er det de gleder seg aller mest til!

0eVRLkB4MHDf8teYxQQLj3szFBGNt5z1bSN7_nly7qUM7mXZlq12-GFUwcXorJT_u4ivbrQx8HlK0fuTOumHZe2ZPXJCNCPOj-0duIAZPQ5MD66utJKgIuNeX4z9XxmM8SEQR1W8

Til slutt har vi intervjuet noen fra NHHI Svømmejentene. Her har vi snakket med Hanne Nygaard på 22 år og Julia Farkas på 21 år. De har kost seg i hallen i dag, og er svært fornøyd med egen innsats. Hanne forteller at de fikk bronse på stafetten, og at Julia i tillegg tok to individuelle medaljer; sølv på 50m fly og bronse på 50m fri. Julia svømte i tillegg  4*50m medley.

På det vanskelige spørsmålet om hvilken øvelse hun liker best, svarer Julia at dette må bli 100m fly eller 200m fri. Hanne, som i dag svømte 50m medley, forteller at hennes favorittøvelse er 50m fri. Begge jentene har en del svømmeerfaring fra tidligere. Hanne drev med svømming da hun var yngre, men ble etterhvert svømmetrener i stedet. Julia satset derimot på svømmingen helt frem til i fjor, og var med i Bergensvømmerne.

Fra NHHI Svømmejentene var det totalt 8 deltakere med på konkurransen i dag. Som lag var jentene med på medley-stafett og mix-stafett. På mix-stafetten fikk jentene også med seg 3 gutter fra NHHI Svømming. Jentene avslutter med å rose de andre lagene, og synes nivået på konkurransen og stemningen var svært bra. Det var mange tilskuere i hallen og heiet fram lagene, og de ulike lagene hadde med seg flotte bannere.