Ultimate Frisbee

Det inngår mange forskjellige sporter under SLBC-paraplyen. Blant disse finner vi ultimate frisbee. Vi tok turen til Fantoft for å snakke med noen deltakere og sjekke hva de tenker om SLBC og arrangementet så langt.

RALCWcdHCSHti_jbn0ujEZhu-QJQEDsVSGb97fRxNtHVjQyJylqfYn8CxuukfNsFe97Q4pduSRfoOcTxo_mNCVAx_xdjJy31wAobYXTKedDohSi2r_b8yGio0y4QX5_tc3QIfN_s

Først ut er Line Mari Duesund (23) og Robert Sasak (32) fra BSI. Line Mari forteller oss at hun har drevet med frisbee i 1,5 år, mens Robert sier at han har holdt på i nesten 11 år. Selv har de har ikke deltatt på SLBC tidligere, men synes det er gøy at det har med så mange nye rekrutter. På spørsmål om hva de tenker om nivået på konkurransen innrømmer de at det kanskje er noe lavere enn i serien, ettersom det bare er studentlag med. De uttaler derimot at de godt kunne tenke seg å delta på SLBC ved en senere anledning.

Robert forteller at han setter pris på alle de ulike utenomsportslige aktivitetene en kan delta på ved slike arrangementer. De har blant annet planer om å dra på retro-vorset på Kvarteret og ser også frem til å delta på banketten som et lag. Line Mari forklarer også at det er et veldig godt miljø innenfor frisbee, og sier hun ser for seg at mange av frisbeelagene kommer til å samles under banketten.

Lagkameratene forteller oss at de er veldig fornøyd med den økte interessen for sporten. Antall påmeldte lag har doblet seg siden sist og de møter heller ikke bare konkurrenter fra Bergen. Robert forteller nemlig at det i år også stiller to lag fra Osloområdet. Avslutningsvis forteller de at terskelen for å ta opp en frisbee egentlig er veldig lav, men Robert skyter inn at en kanskje må være en litt nysgjerrig person for å oppdage sorten. Lise Marie sier at de bare er der for å ha det gøy og at dersom noen føler for å prøve seg, er alle velkomne.

DMH70Xu_y26yVGY9m1c6lC4_CmtfYwrTwd7pmdziKOdkDDsRL2thmnK7jDlDY2u3tTBzoEHgtt9rw6Kp0xLjgZfbXtmpIC4_lLsebGJQmUGDTGgryYVJDC11fx5FLR2DpVE2cn8s

Vi klarte også å kapre noen minutter av tiden til noen gutter fra NHH. Her har vi snakket med Marcus Andersen Holte (20), Joachim Schjøtt Lie, Henrik Stæger-Holst (23), som alle stilte for NHHI Ultimate. Henrik forteller at han også var med under SLBC16. Når vi spør hva de synes om arrangementet sier Henrik spøkefult at han er litt misfornøyd med å måtte reise helt ut til Fantoft i år, men han konkluderer med at opplegget egentlig har vært bra.

Guttene nevner også at det i år er dobbelt så mange påmeldte som tidligere. Henrik mener at mye av grunnen til dette er at det i år har vært en god rekruttering fra idrettsansvarlig, også utenom offisiell BCrekkrutering.

Når det kommer til nivået på selve sporten mener de at det er veldig lavterskel. Selv tok de inn to nye lag i høst, der alle stiller til start. Vi får vite at de er en veldig sosial gjeng, der fokuset blir splittet 50/50 mellom det sportslige og det sosiale. Marcus som var ny i fjor mener at denne modellen gjorde at det var veldig lett å bli inkludert i gruppen.

Forsidebilde: Ingrid Hansen