Vellykket orientering

I dag ble det arrangert orienteringsløp ved Hellen Skole ute ved NHH. Vi har vært å snakket med deltakerne, som alle var svært fornøyd med dagens opplegg og det fantastiske løpeværet.

Deltakerne representerte et bredt utvalg av skoler i konkurransen. Her fant vi både NTNU Trondheim, NTNU Ålesund, NHH og NIH.

Q5g-3jKgJYrCEh5LGK25M2_lQkygmB8NDrp_diYfkL71hQeuHZ11M3mACecEXN3Fky3k3Uo2cwWEVM2katdK92_JXR814ZXiPDq2NUMLMenJWJdK6xYnyQMT4n2iP8Z_YqyMCdwa

Jonas Riseth på 24 år representerte NTNU Trondheim, og deltar individuelt på SL Bergen Challenge. Det samme gjør Vetle Runde på 22 fra NHH, Tommy Luchsinger på 25 fra NHH og Arne Kaland Olsen på 20 år fra NHH. Nora Woxholt på 22 år kommer fra NTNU Ålesund, og reiser med laget sitt. De har egentlig meldt seg på Volleyball, men Nora fant ut at hun også hadde lyst til å være med på orientering. De andre er også med på flere konkurranser i tillegg til orientering. I løpet av SL Bergen Challenge skal flere av disse være med på både halvmaraton, motbakke og ultimate frisbee.


6W6E8XISBJvu31DtbDO3zCnD-YP7rjVdwVQqGEzMi8fn-jF-FFX6AhUxUUaRzv9Es5QmkfgnbyJxX8ZmiXwyx-swEvUmdQMIgsyBkx0BhUpeLX2--_0A0R9mMvEpy6LND1PgX9QX

Foto: Francesco Spolaor

Jonas er fornøyd med dagens innsats, da han endte opp som dagens vinner med tid på 18.48. Han synes det gikk fort siden løypen i hovedsak var lagt til byområde i stedet for skogen, og han møtte egne forventninger til løpet. Nora syntes at løypen var krevende, men storkoste seg med utfordringen. NHH-studentene Vetle, Tommy og Arne trodde det kom til å bli lettere å finne postene ettersom de er kjent rundt skolen, men likevel bommet de på flere av postene. Arne hadde håpet at denne fordelen hadde gjort løpet litt lettere, men han kom seg i mål, og var svært fornøyd med dette.

Blant deltakerne var det flere nybegynnere, som prøvde seg på orientering for første gang. Vetle debuterte forrige helg på orienteringsløpet Hu & Hei, og Jonas oppfordrer flere studenter til å komme på Hu & Hei da dette definitivt er et av høstens tøffeste orienteringsløp. Løpet var på hele 48 km! Hu & Hei kan man delta på hvert år, så det er god øving for neste SL BC sitt orienteringsløp.

Mali Gorheig på 24 år og Hanna Oppegård på 23 år kommer begge fra NIH, og deltar på SL Bergen Challenge sammen med 15 andre fra NIH. De har deltakere i volleyball, basket og badminton, og jentene skal også delta i motbakkeløp. Mye av tiden under SL BC kommer derfor til å gå til å heie på lagkamerater som deltar i andre idretter.

Dette er første gang jentene løper orientering som konkurranse, men de har litt erfaring fra tidligere fag ved NIH. Det å konkurrere var derimot en mer stressende opplevelse, men det var gøy og fristet derfor til mer. Jentene beskriver løypen for oss, og forteller at det var vanskelig å finne enkelte av postene. Først gikk løypen inn i skogen, og Hanna slet med å finne første posten. Her tapte hun hele 10 min, og ble forbiløpt av lagvenninne Mali. Men som nybegynner i orientering er hun fornøyd med å ha funnet fram til slutt. Til neste orienteringsløp skal jentene se litt mer på kartet før de begynner selve løpet. Løypen gikk deretter videre til NHH, og her var det langt mellom postene og flere slitsomme oppoverbakker. Etter dette var postene derimot orientert rundt skolebygget, og da ble det lettere. Jentene er skjønt enige i at NHH-studentene hadde en fordel i denne delen av løpet.

Laget fra NIH skal delta på alle de sosiale arrangementene under SL BC, og gleder seg like mye til alt. Hanna deltok under SL BC 16, og ser fram til fyrverkeriet under åpningsseremonien, da dette var veldig bra sist.

Avslutningsvis oppfordrer alle deltakerne andre studenter til å få øynene opp for orientering, da man ikke nødvendigvis trenger noen forkunnskaper for å delta. Dette er en fin idrett både for dem som ønsker å delta individuelt, og dem som kommer som et samlet lag.

fk05swWrHupcaZPKROhplWdhk4UvG_DvqXfob-W9RP0ciXzwN3ExsZPoCJQ7rDT2DVmjR4IR-vk2nqnt8FMJek9sDFRLRnOKL3wlDBYu_jz0DlEotr2ZggzT3L5hbjFH-hpCYBpd

Marie Dale på 21 år går på NHH, og er idrettsansvarlig for orientering under SL BC 18. Hun har selv drevet mye med orientering, men har aldri før arrangert et løp. I forkant av SL BC har hun derimot fått mye god hjelp av Varegg Orienteringsklubb i Bergen. Her har hun blant annet har fått mange gode tips, samt fått låne mye utstyr. Alle deltakerne var fornøyde med løpet, og Marie håper så klart at det blir flere påmeldte til neste gang.